Olej z Dzikiej Róży - 50ml - Bioer

BIO0009

Nowy produkt

Olej z dzikiej róży regeneruje naskórek, silnie odmładza...!

Dostępny

42,00 zł brutto

Dostawa: 1 do 3 dni

Nierafinowany olej z Dzikiej Róży marki Bioer

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno, nierafinowany. Organiczny olejek z dzikiej róży o działaniu uspokajającym, antyseptycznym, przeciwzapalnym. Wzmacnia naczynia krwionośne, regeneruje i nawilża skórę. Zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które chronią skórę przed działaniem wolnych rodników, czyli opóźniają procesy starzenia się skóry. Ma kolor lekko różowy.
Jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek znajdujących się we wnętrzu dojrzałych owoców róży piżmowej. Zawiera kwas transretinowy, omega-6, omega-3, witaminę E oraz naturalne karotenoidy (kwas retinowy - witamina A). Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, przebarwienia (bielactwo), oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Regeneruję skórę zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr). Przeznaczony do pielęgnacji skóry starzejącej się, dojrzałej, suchej oraz spękanej.
Olej zimnotłoczony, nierafinowany. 

Jak działa olej z dzikiej róży i jakie ma właściwości?
Działanie na skórę twarzy i ciała:
  • działa przeciwalergiczne,
  • posiada wysoką zawartość witaminy C, dzięki czemu rozjaśnia skórę, likwiduje przebarwienia oraz plamy starcze, dlatego polecany jest przy problemach ze zmianami pigmentycznymi (posiada silne właściwości wyrównujące nadmierną pigmentację skóry),
  • bogactwo kwasów tłuszczowych (linolowego, linolenowego), regenerują skórę oraz zapobiegają powstawaniu blizn i zgrubień w przypadku jej uszkodzenia, dlatego może być stosowany na blizny pooperacyjne lub trądzikowe,
  • hamuje parowanie wody ze skóry (powstrzymuje utratę wody),
  • zalecany jest do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się oraz skóry z problemami,
  • dzięki zawartości kwasu retinowego, który posiada właściwości złuszczające i regenerujące skórę, pomaga w leczeniu łuszczycy oraz trądziku różowatego,
  • dzięki witaminie E posiada właściwości silnie nawilżające,
  • witamina K zawarta w oleju wzmocni ściany naczyń krwionośnych,
  • nienasycone kwasy tłuszczowe odżywiają oraz opóźniają procesy starzenia się skóry.
Do jakiej cery jest polecany?
  • Dzięki zawartości  kwasu retinowego szczególnie polecany jest  do cery borykającej się z problemami łuszczycy oraz trądziku różowatego.
  • Witamina K wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, dlatego olej może zostać wykorzystany do cery naczyniowej.
  • Na blizny pooperacyjne, trądzikowe, poparzenia skórne.
  • Idealny dla skóry dojrzałej z przebarwieniami.
 Jak stosować?
  • Przed aplikacją wstrząsnąć.
  • Nakładać bezpośrednio na ciało i twarz.
  • Olej można łączyć z wodami kwiatowymi - w otwartej dłoni wymieszaj niewielką ilość oleju z dzikiej róży ze swoją ulubioną wodą kwiatową. Dzięki temu, Twoja skóra stanie się aksamitnie gładka i głęboko nawilżona.
  • Smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo.

Pojemność: 50ml - surowiec kosmetyczny.

INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil

Nasi Klienci kupili także:

17,99 zł
Dostawa: 1 do 3 tygodnii

Ajurwedyjska pasta bez fluoru. 

17,99 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Ajurwedyjska pasta do zębów z wyciągiem z tulsi, stanowi naturalną formułę opartą na bazylii, która przez wielu hindusów uważana jest za świętą odmianę bazylii.

17,99 zł
Dostawa: 1 do 3 tygodnii

Ajurwedyjska pasta do zębów z wyciągiem z goździka przeznaczona do wrażliwych zębów i dziąseł. Nie zawiera fluoru, ani szkodliwych związków chemicznych, w 100 % wegetariańska.

17,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winorośli właściwej. Posiada bardzo wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych (powyżej 90%), jest bogatym źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości.

29,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Zimnotłoczony olej z czarnuszki (Nigelle) wyciskany jest z bardzo małych czarnych ziarenek astrów o białych kwiatach. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i poly-nienasycone, witaminy E i A oraz sole mineralne. 

31,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Meksyku. Jojoba  jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie.

35,99 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Innowacyjne wykorzystanie najnowszych osiągnięć nauki z naturalnymi ekstraktami i dziewiczymi olejkami. Krem o wysokiej skuteczności normalizującej, nawilżającej i regulującej wydzielanie sebum przez skórę.

35,99 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Innowacyjne połączenie natury z nauką. Krem z kwasem hialuronowym intensywnie nawilża skórę przez cały dzień oraz działa silnie przeciwzmarszczkowo i ujędrniająco! Idealnie nadaje się pod makijaż.

42,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Krem widocznie poprawia stan skóry juz po 28 dniach. Wzmacnia jędrność i elastyczność. Widocznie zmniejsza zmarszczki. Poprawia wygląd oznak związanych z dojrzewaniem skóry: opadanie oraz zmarszczki.

37,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Krem z naturalnymi składnikami z Afryki. Poznaj magiczne składniki rosnące w ekologicznym środowisku Maroka i Burkina Faso! Skutecznie nawilży Twoją skórę oraz zapobiegnie powstawaniu zmarszczek.