Jesteś tutaj: Produkty Oleje naturalne Olej z Miodli Indyjskiej Neem - 50ml - Bioer

Olej z Miodli Indyjskiej Neem - 50ml - Bioer

 BIO0132

 Nowy produkt

Nierafinowany oleje z miodlii indyjskiej neem tłoczony na zimno marki Bioer

Neem (Miodla indyjska), w sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane sarva nivarini, czyli „lekarstwo na wszystkie choroby”. Jej zastosowanie w kosmetyce oparte jest na właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i regenerujących. Olej Neem jest stosowany w mydłach, szamponach, pastach do zębów i płynach do płukania jamy ustnej. Preparaty zawierające olej stosowane są w pielęgnacji skóry i włosów. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

Posiada intensywny zapach, najlepiej stosować go w połączeniu z innymi olejkami.

Olej zastyga w temperaturze poniżej 23 stopni. Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce.

Zastosowanie:

  • do leczenia chorób włosów i skóry (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych), do wcierania na kilka godzin przed myciem,
  • jako dodatek do szamponów, żeli do mycia o działaniu antyseptycznym,
  • do łączenia z innymi olejkami w stężeniu 10%-90%,
  • do leczenia chorej płytki paznokci, dla jej wzmocnienia i pogrubienia,
  • do leczenia trądziku, wyprysków, alergicznych zmian skórnych, wcierać olej kilka razy dziennie,
  • do uśmierzania bólu i swędzenia, np. po ukąszeniu owadów,
  • do odstraszania owadów, kleszczy, pcheł.

Pojemność: 50ml - Surowiec kosmetyczny

INCI: Azadirachta Indica Neem Oil.