Jesteś tutaj: Produkty Oleje naturalne Olej z Czarnuszki - 50ml - Bioer

Olej z Czarnuszki - 50ml - Bioer

 BIO0134

 Nowy produkt

Nierafinowany olejek z Czarnuszki / Czarnego Kminu tłoczony na zimno marki Bioer

100% Naturalny olej z czarnego kminu / czarnuszki posiada zbawinne działanie na skórę. Szybko się wchłania, natychmiast wygładza, poprawia koloryt i uelastycznia skórę. Olejek idealny na zmiany chorobowe: trądzik, grzybice, wypryski. sprawdza się przy pielęgacji cery tłustej, mieszanej, z nadmiernym wydzielaniem sebum. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i poly-nienasycone, witaminy E i A oraz sole mineralne. Jest to prawdziwy eliksir młodości o działaniu przeciwzmarszczkowym. Witamina E - zwana także „witaminą młodości” - dobrze wnika w skórę i odżywia ją, poprawia miękkość i elastyczność naskórka, działa nawilżająco.

Jak działa olej z czarnuszki i jakie ma właściwości? 

Działanie na skórę twarzy i ciała: 

  • działa przeciwalergiczne,
  • poleca się go szczególnie osobom, które mają problemy z nadmiernym wydzielaniem sebum, bo olej z czarnuszki poprawia pracę gruczołów łojowych,
  • jest też naturalnym tonikiem przywracającym skórze właściwe pH, wygląd i strukturę,
  • pomaga w łagodzeniu i usuwaniu stanów zapalnych oraz wyprysków,
  • doskonale zamyka pory, odświeża i matowi skórę,
  • wyraźnie wygładza ją i wyrównuje koloryt,
  • to jeden z najlepszych środków pielęgnacyjnych dla każdej cery,
  • cerę normalną utrzyma w świetnej kondycji, a osobom z cerą problematyczną pomoże pozbyć się problemów ,
  • posiada zbilansowane nienasycone kwasy tłuszczowe, są one na tyle zbilansowane, że przypominają naturalna ochronę naszej skóry,
  • posiada właściwości antyzapalne i antygrzybicze,
  • widocznie poprawia stan skóry, nawilża ją i zmniejsza zmarszczki,
  • poprawia ogólną kondycję skóry, która jest przesuszona, trądzikowa lub podrażniona,
  • reguluje wydzielanie sebum ( nadmiernego łoju, który jest wytwarzany przez ludzką skórę),
  • hamuje parowanie wody ze skóry (powstrzymuje utratę wody),
  • zalecany jest do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się oraz skóry z problemami,
  • pomaga w leczeniu egzemy oraz łuszczycy,
  • dzięki wysokiej zawartości witaminy E wykazuje działanie przeciwrodnikowe, hamuje procesy starzenia skóry, polecany jest szczególnie do skóry dojrzałej,
  • ma właściwości kojące i łagodzące, przyspiesza regenerację naskórka i rozświetla cerę,
  • nienasycone kwasy tłuszczowe odżywiają skórę. 
  • Działanie na skórę głowy i włosy:
  • dzięki zawartości dużej ilości witamin,  wzmacnia cebulki włosowe,
  • wspomaga walkę z wypadającymi włosami,
  • idealny do włosów tłustych z łupieżem suchym bądź mokrym,
  • polecany do bardzo zniszczonych włosów - zamyka pory włosa, doskonale nabłyszcza.

Do jakiej cery jest polecany?

  • Polecany jest do skóry tłustej, mieszanej.
  • Świetny przy problemach z trądzikiem.
  • Nadaje się do cery suchej.
  • Idealny przy różnych problemach skórnych typu: atopowe zapalenie skóry, egzema, łuszczyca.
  • Zalecany do stosowania w każdym wieku.
  • Stosować jako krem na noc. 

Jak stosować?

  • Nakładać bezpośrednio na ciało i twarz.
  • Olej można łączyć z wodami kwiatowymi - w otwartej dłoni wymieszaj niewielką ilość oleju z pestek winogron ze swoją ulubioną wodą kwiatową. Dzięki temu, Twoja skóra stanie się aksamitnie gładka i głęboko nawilżona.
  • Smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo.
  • Olej można stosować w formie maski na skórę głowy i włosy. Po 15 minutach od aplikacji umyj włosy szamponem - polecamy naturalny szampon bez parabenów, który da spektakularny efekt.

Pojemność: 50ml - Surowiec kosmetyczny

INCI: Nigella Sativa Seed Oil.