Olejek z Pestek Truskawek - 30ml - Oleiq

OLE0017

Nowy produkt

Dostępny

39,00 zł brutto

Dostawa: 1 do 3 dni

Olejek z Pestek Truskawek - 30ml - Oleiq

Truskawki są doceniane zarówno w kuchni jak i w pielęgnacji kosmetycznej. Bogactwo składników odżywczych, głównie witaminy C, kwasów AHA i kwasu elagowego o intensywnym działaniu przeciwrodnikowym, sprawiają że truskawka i jej pochodne są nieodzowne w kuracjach przeciwstarzeniowych. Truskawki zawierają również witaminy odpowiedzialne za regenerację: A, E i B9 oraz cenne minerały jak potas, wapń, magnez czy żelazo. Kwasy organiczne działają lekko rozjaśniająco i wygładzająco. Olej z pestek truskawek jest polecany dla każdego rodzaju cery – działa intensywnie nawilżająco oraz odżywczo na skórę. W przypadku cery suchej, uszkodzonej i dojrzałej stanowi silną kurację anti-aging. Działanie antyseptyczne i antybakteryjne oraz rozjaśniające przebarwienia doskonale sprawdzi się podczas pielęgnacji cery tłustej. Doskonale nawilża i chroni włosy oraz ułatwia modelowanie i rozczesywanie.

Dla jakiej skóry? 

  • Dojrzałej 
  • Tłustej 
  • Mieszanej 
  • Pozbawionej balsku 

Sposób użycia:

  • BALSAM: Olej można aplikować na wilgotną skórę całego ciała, najlepiej zaraz po kąpieli.
  • DODATEK DO KĄPIELI: Do kąpieli zmiękczającej należy dodać kilkanaście kropli oleju, dzięki temu zwiększy się wchłanialność składników aktywnych produktu.
  • PIELĘGNACJA WŁOSÓW: Na lekko wilgotne włosy zaaplikować odpowiednią ilość oleju, wmasować i owinąć włosy ręcznikiem. Pozostawić na min. 30 minut, a następnie zmyć delikatnym szamponem. Jako serum regenerujące niewielką ilość olejku wetrzeć w końcówki włosów.

Pojemność: 30 ml 

INCI: Fragaria Ananassa Seed Oil.

Nasi Klienci kupili także:

40,00 zł
Dostawa: 1 do 3 tygodnii

Zimnotłoczony olej z czarnuszki (Nigelle) wyciskany jest z bardzo małych czarnych ziarenek astrów o białych kwiatach. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i poly-nienasycone, witaminy E i A oraz sole mineralne. 

31,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

Olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Meksyku. Jojoba  jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie.

37,99 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

19,00 zł
Dostawa: 1 do 3 tygodnii

44,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

59,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

40,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

29,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

39,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

39,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

34,00 zł
Dostawa: 1 do 3 dni

39,00 zł
Dostawa: 1 do 3 tygodnii